Variantbingo med max tre brickor populärt på nätet

En viktig fördel med Variantbingo är att den är betydligt enklare att följa online. Det beror på två saker – autoduttning och sortering av brickor under spelets gång.

Bingo online

Autoduttning är en viktig funktion som endast spelet på nätet erbjuder. Spelar du bingo på en bingohall, kan du knappast beställa någon som duttar dina nummer åt dig. Autoduttningen gör alltså att du inte behöver oroa dig för att missa dutta ett nummer. Datorn gör det år dig.

Klassisk bingo må vara enklare att spela på en bingohall där det kan vara svårt att följa många variantbingobrickor i ett och samma spel.

Online är det tvärtom. Det är enklare med Variantbingo. Här kommer anledningen:
Låt oss säga att du vill köpa nio brickor till spelet, vilket är ganska vanligt. Tänk också på att din skärm har sina begränsningar. Du kan inte se hur många brickor som helst på en och samma gång. För att göra din spelupplevelse maximal har bingotillverkare implementerat automatisk sortering av brickor. Funktionen sätter igång när spelet har startat och gör att den bricka som har minst bollar kvar till bingo ligger överst.

Om du köper nio brickor till ett klassiskt bingospel, ändrar de ständigt sin ordning under spelets gång. Har du nio brickor som gör det, blir det alldeles för snurrigt. Dina nio brickor kommer att ligga på tre rader, vilket gör spelet i det närmaste omöjligt att följa.

Köper du tre variantbingobrickor istället, får du endast tre bingobrickor med tre bingobrickor fast på varje variantbricka. De platsar fint på en rad på din spelskärm och roterar betydligt mer sällan. Spelupplevelsen blir så mycket bättre med Variantbingo.

Du får antingen köpa en eller flera brickor till varje nätbingospel. Det är upp till bingosajtens anställda att konfigurera spelet så att det blir så roligt som det bara går för alla att vara med. En maxgräns på antal köpta brickor gör att även de som har köpt en eller ett par brickor får en bra chans att vinna. Spelarna i chatten brukar be chattvärdarna att schemalägga fler spel med maxgräns på köpta brickor ifall en storspelare kommer in och köper en massa brickor till varje spel.

I och med att tre variantbrickor ser snyggast ut på en dataskärm att följa, brukar det anses vara en rimlig gräns för max antalet brickor i ett spel.