Rekordvinnare i Powerball-lotteriet

Att lyckas med att slå oddsen är aldrig fel. Att spela emot sannolikheten och vinna inger en fantastisk känsla speciellt om samma sannolikhet ligger på cirka 1 på 292 miljoner.

Powerball

Först och främst är Powerball ett amerikanskt lotteri som har en dragning varje onsdag och söndag vid 22.59 amerikansk tid. Det går till på följande vis: fem vita nummerbollar dras ur en tunna som innehåller 69 vita bollar och en röd nummerboll som dras ur en tunna med 26 röda bollar. Den eller de som lyckas med att pricka in alla rätta nummer vinner storvinsten. De eller den som lyckas med att pricka in enbart alla de vita bollarnas blir vinnare av en mindre summa. Powerball spelas i 44 delstater och lotten kostar två dollar styck. Sannolikheten att vinna storvinsten ligger på 1 på 292 miljoner.

Vinnare av jackpotten

Men den sannolikheten slog en 53-årig sjukhusanställd som lyckades med det ofattbara att kamma hem en rekordvinst på 758 700 000 US dollar. Trots dem minimala chanserna slog Mavis Wanczynk ifrån Chicopee, Massachussets oddsen och träffade sex rätta nummer av sex möjliga.

Beloppet som vanns ä det största beloppet som en ensam vinnare har kammat hem hittills i USA, enligt Powerballotteriet.

Jackpottvinnare

Den som lyckas med att bli jackpottvinnare får ett val att kunna få hela summan, sex miljarder kronor, utbetalt vid 20 tillfälle under 29 års tid. Eller att ta ut hela 480,5 miljoner dollar direkt, vilket motsvarar cirka 3,9 miljarder kronor.

Powerball gick ut och berättade att tvåbarnsmamman valde att plocka ut hela summan på 480 miljoner. Nu säger Mavis att hon planerar på att ”ta det lugnt och koppla av”. Hon har även meddelat sjukhuset hon jobbade på att hon inte planerar på att komma tillbaka. ”Jag tänker gömma mig i min säng”, säger vinnaren.