Kända bingoprofiler

Bingo i Sverige har först och främst populariserats av Bingolotto – ett teveprogram som lanserades år 1989. Närmare 25 år har passerat och Bingolotto har tappat en del tittare. Det finns alldeles för mycket konkurrens om vår fritid idag och vi väljer allt oftare att spela på nätet och chatta med vänner istället. Bingolotto har dock lämnat en del spår i den svenska kulturen genom åren – inte minst genom sina kända profiler.

säljer bingolotter utanför butik

Bingoberra

Bingoberra är en känd maskot för spelprogrammet Bingolotto som introducerades i början på 1990-talet. Bingoberra är egentligen en man klädd i en lila björndräkt. Bingoberras primära ansvarsområde i Bingolotto har varit barntävlingar. Barnen älskade sin lila björn och Bingoberra nådde snabbt kultstatus. Tyvärr försvann Bingoberra efter några år från Bingolotto. Inga tydliga eller offentliga svar gavs på vad som hänt med honom.

Bingoloket

Bingoloket eller Loket är Leif Olssons smeknamn som han har fått under sin tid som programledare i Bingolotto. Loket är en handbollsdomare från Göteborg som en vacker dag har fått en unik chans att vara med och lansera Bingolotto – som dess programledare. Sverige älskade Bingolotto och älskade Loket som har visat sig vara en riktigt folklig programledare. Det har nu gått över tio år sedan Loket har sagt farväl till sitt jobb på Bingolotto. Vi minns fortfarande hans underbara röst och det är just Loket vi först och främst tänker på när vi hör ordet Bingo.

Bingomarie

Marie Serneholt – tillika sångerska från A-Teens – har jobbat som programledare för Bingolotto säsongen 2013-14. Hon är en fin och trevlig tjej som säkert har en del fans bland barn och tonåringar. Tyvärr har hon inte varit framgångsrik som programledare. Tittarsiffrorna fortsatte dala och hon gick vidare till andra uppdrag inom underhållningsbranschen rätt fort. Även om Marie är en känd profil löper hon nu risk att ständigt associeras med bingo i och med hennes tappra men misslyckade försök att vända trenden för Bingolotto. TV-programmet är i starkt behov av en ny profil; en återuppstådd Leif ”Loket” Olsson vore på sin plats. Det skulle med största sannolikhet älskas av varje svensk familj.