En snabb titt på Texas Hold’em

Vi är fullt medvetna om att många utav er läsare därute inte bara gillar att spela bingo, utan även andra typer utav spel på nätet. Därför vill vi självfallet ibland även passa på att tipsa om andra roliga spel, som ni möjligtvis skulle kunna vilja vet mer om. I detta inlägg har vi valt att fokusera blicken mot Texas Hold’em, ett utav de allra populäraste spelen som finns, och det främsta inom poker.

texas hold em

Texas Hold’em är just nu den pokervariant som anses som den mest vedertagna och populäraste av alla olika pokerspel. Det är en typ av pokerspel där du enbart sitter med två egna unika kort på din hand dolda för de andra medspelarna, och därefter delar du de kort som delas ut på bordet med samtliga utav dessa. Du får med andra ord betydligt mer information än vad som är fallet i vanlig mörkpoker, där alla kort hålls dolda, något som i vårt tycke gör det betydligt roligare och mera intressant.

Texas Hold’em kan antingen spelas med vanliga pengar, något som brukar kallas för ”cash game”, eller genom att använda sig av pokerchipps, något som är vanligt inom turneringspoker. Antalet motspelare vid borde kan variera ifrån allt till två deltagare upp till tio, även om du kan möta flera tusentals i en större turnering, dock uppdelat på ett flertal bord.

För den som skulle vilja komma igång och lära sig mer om Texas Hold’em så finns det mycket lärorikt att hitta på nätet, samt en rad olika böcker i ämnet. Tänk på att det brukar ta ett bra tag att bli en riktigt duktig pokerspelare. Ja, faktiskt flera år i vissa fall. Du bör därför hålla dig till lägre insatser eller gratis spel medans du lär dig mer om spelet, innan du kastar dig ut på djupt vatten fullt av hajar.