Bingomjukvara

Idag finns det ett trettiotal bingosajter på nätet som riktar sig mot svenska bingospelare. För cirka 3-4 år sedan när bingo var som störst var antalet sajter som erbjöd bingo ännu fler. Nu har sajter som Minbingo, Titanbingo och Allbingo stängts ner. En del av de bingosajter som lever kvar liknar varandra en del. Det beror på att de använder sig av en och samma mjukvaruleverantör.

bingobollar som stavar bingo

NYX

händer som håller i bingopratbubbla

NYX är störst på bingo i Sverige. Det är möjligt att många aldrig har hört om detta företag förut. De må hålla en låg profil, men deras kvalitet och prestanda går inte att förneka. Det är NYX som ligger bakom både Svenska Spels bingo och Bingolotto. NYX har sitt huvudkontor i Stockholm och förutom bingospel tillverkar företaget även kasinospel. Andra varumärken som samarbetar med NYX är lotterigiganterna Miljonlotteriet och Postkodlotteriet.

GTECH

GTECH har varit riktigt stora i Sverige med en massa olika sajter som såg exakt likadana ut. Kommer ni ihåg Hembingo, Happybingo och Airbingo? Alla de har varit en del i GTECH:s bingonätverk. Nu är dessa tider långt borta. GTECH har kvar ett par små bingosajter, men inte mer än så. Det kan bero på att företaget inte är baserat i Sverige och har haft problem med att lokalisera sin produkt så att den svenske bingospelaren kan förstå sig på den.

Aberrant

Aberrant är en annan bingotillverkare online som flitigt används av bingovarumärken som har Sverige som en av sina huvudmarknader. När du spelar bingo nästa gång, titta längst ner på sidan. Där hittar du oftast information om speltillverkaren. Chansen är ganska stor att du kommer att stöta på ordet Aberrant när du gör det. Aberrant riktar sig i första hand på konservativa och något äldre bingospelare som vill att det ska vara enkelt att spela. Aberrant har sitt huvudsäte i Kanada. Att produkten fungerar så bra just i Sverige kan bero på att den kanadensiska bingokulturen liknar sig en del den svenska. Du spelar dock uteslutande med skandinaviska kunder när du spelar bingo på en Aberrantsajt.