Bingo nu och då

Bingospelet har sedan ankomsten till Sverige i början av 1960-talet alltid varit ett mycket populärt spel bland både gamla och unga.

Bingolotto

Det finns många olika varianter av spelet, det mest traditionella är att spela i någon av landets många bingohallar men det finns även i ett flertal andra former som till exempel bilbingo – där den som får bingo tutar istället för att ropa – gåbingo, cykelbingo eller BingoLotto på teven.

BingoLotto

Det mest populära bingospelet genom tiderna är utan tvekan Bingolotto. Detta lotteri ger ekonomiskt stöd till svenska ideella verksamheter, idrottsklubbar och föreningar. 17 procent av av försäljningen av bingolotter går till det svenska föreningslivet. TV-programmet med samma namn var enormt populärt och framgångsrikt under 1990-talet, ett av de mest sedda programmen någonsin.

Numera  på internet

Nuförtiden finns det förstås också ett stort utbud av olika sorters bingo på nätet, detta medium erbjuder oändligt många möjligheter i spelets design och  utseende. Grunderna är dock alltid desamma, bingo är alltså att få fem kryss i rad, det spelar ingen roll om kryssen ligger vågrätt, lodrätt eller diagonalt. När någon av spelarna fått bingo skriks det Bingo! Online sker detta automatiskt.

Bingo på nätet, även kallat onlinebingo, blir allt mer populärt. Också här beror spelarens vinnarchanser förstås på hur många bingobrickor denne har köpt och antalet brickor som det finns totalt i spelet.

När en onlinespelare får bingo betalas vinsten i sitt större eller mindre belopp ut, med andra ord så sätts summan in på spelarens konto online, detta har upprättats tidigare när registreringen av spelaren som medlem i onlinebingohallen utfördes.

Så här gör man

Det finns en djungel av olika virtuella bingohallar för dig att välja mellan. På denna sida kan du hitta en utmärkt guide att gå efter när just du ska välja ett spel som passar dig. Du kan också läsa om bingobrickor, bingoregler, utdelningar och strategier. Bingo är ett roligt och enkelt spel. Det är socialt, underhållande, spännande och ger chanser till att vinna både stora och små summor, oavsett om det är på nätet eller inte.